Podkast w terenie, odcinek 2 – pachnący miodem i kawą. Fot. Marcin Maziarz
Podkast w terenie, odcinek 2 – pachnący miodem i kawą. Fot. Marcin Maziarz
Podkast w tereniePodkasty

Podkast w terenie #2

Reklama

Odcinek pachnący miodem i kawą.

Posłuchaj:

Niedzielny poranek to dobry czas, by wypełnić dom ciepłymi aromatami. Takimi jak miód i kawa, najlepiej z regionu nad Gwdą i Notecią. Zatem usiądź wygodnie, włącz Podkast w terenie i… niech się dzieje.

Też macie wrażenie, że kwitnących pól rzepaku jest więcej niż jeszcze rok temu? Pszczoły mają co robić. Mają też co robić pszczelarze. Bożena Wola z Fundacji Pszczoła zabrała mnie do pasieki daleko od szosy, za to z rzepakowym polem tuż za płotem. Skąd się biorą pszczelarze i czego uczą pszczoły?

Jest spore prawdopodobieństwo, że właśnie sięgasz po stojący obok kubek z kawą. Nawet jeżeli nie, to całkiem możliwe, że za chwilę skusisz się na kawę, bo opowieść o niej może być równie pobudzająca. Coffee Cave to rzemieślnicza palarnia kawy z Ujścia. Stoi za nią Adam Strógarek, który na morzu tęsknił za kawą, która będzie mu po prostu smakowała.

Podkastu w terenie możesz słuchać korzystając z odtwarzacza na górze strony. Możesz też pobrać go w formacie mp3 na swoje urządzenie i słuchać kiedy i gdzie ci wygodnie: w domu, w pracy, w samochodzie, na spacerze czy w czasie biegania. Plik pobierzesz tutaj:

W podcaście możesz usłyszeć utwory z bazy Epidemic Sound. Jeżeli jesteś twórcą video lub podcastów – polecam Epidemic Sound. Możesz skorzystać z mojego linku referencyjnego: https://www.epidemicsound.com/referral/d4bi8p/. W pierwszym miesiącu możesz wykorzystywać utwory bezpłatnie. Jeżeli założysz konto i skorzystasz co najmniej z bezpłatnego pierwszego miesiąca, ja również dostanę bezpłatny miesiąc korzystania z serwisu. A to bardzo ułatwi mi tworzenie kolejnych podcastów. Dziękuję! :)

Reklama